понеділок, 4 листопада 2013 р.

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ. Діагностика гепатиту С стала значно доступнішою в Україні.

Діагностика гепатиту С  стала значно доступнішою в Україні

Ціни на діагностику вірусного гепатиту С (ВГС) в Україні знижено в 2 рази. Спільна ініціатива МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» (Альянс-Україна) і Полтавської обласної Благодійної асоціації «Світло надії» отримала підтримку приватних лабораторій Synevoта Invitro, що долучилися до всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!», метою якої є розширення доступу до діагностики та лікування гепатиту С в Україні.  

В результаті переговорів з приватними діагностичними лабораторіями досягнуто угоду про надання знижки у розмірі 50% на проходження діагностики вірусного гепатиту С для представників груп ризику та загального населення в лабораторіях мереж Synevo таInvitro в усіх областях України починаючи з листопада 2013 рокуКрім цього, пацієнти з ВГС будуть мати можливість отримати знижку у розмірі 30% на інші діагностичні обстеження, в яких може виникнути потреба в процесі лікування ВГС.
 «Завдяки компанії «Вимагаємо лікування!» діагностика вірусного гепатиту С стала вдвічі доступнішою для наших громадян – відтепер її можна пройти за пів ціни. Вчасна діагностика не лише врятує тих, хто потребує лікування, а й сприятиме  формуванню реалістичної статистики захворюваності, та стимулюватиме державу та місцеву владу до належного фінансування лікування гепатитів», - наголошує Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу-Україна.
«Якісна діагностика як невід’ємна частина лікування ВГС повинна бути доступною в Україні, особливо в умовах зниження ціни на лікування», - підкреслює Максим Демченко, виконавчий директор Благодійної асоціації «Світло надії».
####
Нагадаємо, що  в рамках всеукраїнської кампанії «Вимагаємо лікування!» Альянсу-Україна та партнерів за підтримки МБФ «Відродження» у  Міжнародний день боротьби з вірусними гепатитами по всій Україні було проведено тестування населення швидкими тестами; у 12,9% з півтори тисячі протестованих осіб  виявлено наявність вірусу гепатиту С (http://www.aidsalliance.org.ua/ru/news/pdf/09.08/press_ua.pdf). 

Першою лабораторією, яка долучилася до кампанії  та продемонструвала  соціальну відповідальність, стала Synevo. За півтора роки, що лабораторія співпрацює із нами, надаючи 50% знижку для пацієнтів із вірусним гепатитом С,  діагностику пройшло більше 5-ти тисяч пацієнтів з усіх куточків України, більшість яких – представники груп ризику.

У жовтні 2013 року Альянс-Україна розпочав лікування перших 100 пацієнтів,  закупивши препарат за ціною, що була знижена в результаті відкритого тендеру та переговорів з компаніями-виробниками  з $13200 до $5000 за повний курс лікування брендовими препаратами, тобто  в 2.5 рази.  Ініціатива Альянсу спонукала Уряд України до подальших дій та відкрила шлях до зниження ціни на препарати для лікування ВГС в рамках державних закупівель та роздрібної ціни. 17 вересня 2013 набуло чинності рішення Кабінету міністрів України про прийняття Державної програми боротьби з гепатитами. Міністерство охорони здоров'я України заявило, що ціна на рівні 5 тис. дол. США буде вважатися базовою для державних закупівель цього препарату. Детальніше про ініціативу Альянсу за посиланням http://www.aidsalliance.org.ua/cgi-bin/index.cgi?url=/ua/coop/hepc/index.htm 

Немає коментарів:

Дописати коментар